Algemene vergadering


Open algemene vergadering

Mevrouw,
Mijnheer,

Wij nodigen u graag uit naar de Algemene Vergadering van de Ouderen Advies Raad. Deze vergadering is een open vergadering waarop iedereen die mee wil bouwen aan een sterk beleid welkom is. Breng dus gerust andere geïnteresseerden mee.

De vergadering gaat door op:
Vrijdag 27 maart 2015 om 14.00 uur
In Texture, het museum over Leie en vlas, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk

Op de agenda:
 • We verzamelen stipt om 14 uur in de hal van het museum waar we een korte kennismakingsronde zullen maken door het museum.
 • Na de rondleiding komt de heer Schepen Wout Maddens ons toespreken over het volgend onderwerp:
  •  Heeft Kortrijk alles in huis om te wonen, ook voor senioren?
 • Tot slot is er nog ruimte om eventueel aan de schepen nog vragen te stellen.
Om organisatorische redenen vragen wij wel om deze keer in te schrijven en dit voor 20 maart. U kan inschrijven door een mailtje te sturen naar veronique.ottevaere@kortrijk.be of via telefoon op het nummer 056/27 72 86 met vermelding van het aantal personen voor wie u inschrijft.

We hopen u te mogen ontmoeten.

Hoogachtend

De Secretaris,                                                                                              De Voorzitter,
Magda Ockier                                                                                              Freddy Nolf


Beschrijving: C:\Users\Freddy\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail\WLMDSS.tmp\WLM8E38.tmp\Presentatie19.jpg   

                                 
           

 

VERSLAG OPEN ALGEMENE VERGADERING OAR
 VRIJDAG 27 maart 2015 – Texture

 

Aanwezig: Freddy Nolf, Roger Adam, Jacques Laverge, Martine Vanhoenacker, Jozef Maessiaen, Jacques Durnez, Ronny Hostyn, Anna Joye, Christine Bossuyt, Nadia Rasson, Ruddy Demey, Urbain Blanckaert, Noël Bourgois, Marc Vandenberghe, Roland Demeyer, Herman Verbeke, Erna Ghekiere, Albert Balduyck, Norbert Maes, Jacques De Wispelaere, Marc Meulenaere, Monique Lecompte, Rudy Versnick, Raïs Mareel, Mady Huyghe, Kaat Deschuymere, Jan Deweer, A Van Maele, Marc Tournet, De heer en mevrouw Vanzieleghem, Wilfried Vandeputte, Annie Delaey, Agnes Herpoelaert, Jean-Pierre Derycke, Veronique Ottevaere

 Deze aanwezigheidslijst is niet volledig omdat de lijst werd doorgegeven tijdens het tweede deel van de vergadering en er toen al een deel van de aanwezigen vertrokken waren.

 1. Verwelkoming door de voorzitter en korte rondleiding door het museum Texture
 • -  De voorzitter verwelkomt iedereen en geeft enkele toelichtingen bij het programma van vandaag. Schepen voor Ouderenbeleid De Coene laat zich verontschuldigen.
  - We kregen een beperkte rondleiding van ongeveer een uur door Texture. Normaal duurt een bezoek tussen anderhalf en twee uur. Deze rondleiding dient als proevertje om later eventueel met eigen vereniging het museum te bezoeken.
 • De koffiepauze gaat door in Damast, de cafetaria van het museum. Bij een bezoek aan het museum kan men in Damast, ook voor groepen,  een drankje, een maaltijd, een broodplank of een andere versnapering verkrijgen.
 • De zalen in het museum kunnen ook afgehuurd worden door verenigingen voor vergaderingen of evenementen.
 • Na de vergadering kan men in de kroonzaal de nodige informatie verkrijgen over de openingsuren en inkomprijzen van Texture, de huur van de zalen en eventueel materiaal en de cateringmogelijkheden en prijzen in Damast.
 1. Uiteenzetting van Schepen Wout Maddens - Heeft Kortrijk alles in huis om te wonen, ook voor senioren?
 • Schepen Wout Maddens kwam spreken over wonen in Kortrijk en stelde hierbij ook alle nieuwe op stapel staande projecten voor.
 • De presentatie  van de schepen (http://we.tl/JCXqIw33zc )  kun je downloaden via onze blog:
 •  http://ouderenadviesraad.blogspot.be
 • De volgende algemene vergadering gaat door op dinsdag 23 juni om 14 uur in het Dakcafé van het stadhuis. OPGELET ! dit is een besloten algemene vergadering enkel voor de stemgerechtigde leden.
 • De volgende open algemene vergadering is voorzien in de maand oktober